انگلیسی | فارسی

Search
Close this search box.

حمل و نقل داخلی (باربری داخلی) چیست و انواع آن کدامند؟

حمل‌ونقل داخلی فرایندی است که طی آن کالا یا محموله از یک مکان به مکانی دیگر در مرزهای داخلی یک کشور جابجا می‌شود. شرکت حمل‌ونقل داخلی، مجوز فعالیت در داخل کشور را دارا می‌باشد. بدین‌ترتیب صفر تا صد فرایند، از لحظه ثبت سفارش تا تحویل کالای سالم به مشتری را برعهده می‌گیرد و با بکارگیری نیروهای متعهد و برنامه‌ریزی مناسب خدمات مناسبی را به مشتریانش ارائه می‌کند. در این مقاله، در خصوص حمل‌ونقل داخلی، مزایای آن، انواع حمل‌ونقل داخلی و … اطلاعات مفیدی آورده شده است.

حمل‌ونقل داخلی چیست؟


حمل‌ونقل داخلی چیست؟

حمل‌ونقل داخلی، جابجایی کالا یا افراد در داخل مرزهای ملی یک کشور است. در واقع، حمل‌ونقل داخلی به این معناست که حرکت از طریق هوا یا زمین در داخل کشور انجام می‌شود. این در حالیست که جابجایی کالا و افراد از مرزهای مختلف به عنوان حمل‌و‌نقل بین‌المللی شناخته می‌شود. در حمل‌ونقل داخلی تحویل می‌تواند از طریق هوا، زمین و … انجام می‌شود.

مزایای حمل‌ونقل داخلی


با استفاده از حمل‌ونقل داخلی، می‌توان به راحتی و به سرعت محموله‌های مختلف را جابجا کرد. برخی از مزایای حمل‌ونقل داخلی عبارتند از:

  • هزینه مناسب
  • سرعت بیشتر و زمان کمتر جابجایی
  • امکان تحویل کالا در هر نقطه از کشور
  • انعطاف‌پذیری در حمل‌ونقل
  • رعایت بهداشت
  • راندمان سوخت بیشتر
  • سازگاری با محیط زیست

انواع حمل‌ونقل داخلی


انواع حمل‌ونقل داخلی

محموله‌های مختلف بسته به اندازه و شرایطی که دارند می‌توانند از طریق هوایی، زمینی و … جابجا شوند. به طور مثال، برای برخی کالاهای فاسدشدنی لازم است پروسه جابجایی در زمان کوتاهی انجام شود و بنابراین جابجایی هوایی بهترین گزینه حمل‌ونقل می‌باشد. این در حالیست که برای برخی از محموله‌های سنگین و با اندازه بزرگ، جابجایی دریایی بهتر و راحت‌تر می‌باشد. انواع حمل‌ونقل داخلی عبارتند از:

حمل‌ونقل بزرگراهی

این نوع از حمل‌ونقل که پس از جنگ جهانی دوم به سرعت توسعه یافت، رایج ترین روش حمل و نقل در کشور ما بوده است. از مزایای حمل‌ونقل بزرگراهی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • زمان بارگیری و تخلیه سریعتر
  • بارگیری مستمر برنامه ریزی‌شده
  • تحویل درب به درب
  • زمان ارسال کوتاه

از آنجاییکه حمل‌ونقل بزرگراهی بسته به شرایط جغرافیایی دارای شبکه حمل و نقل نامحدود است، خدمات‌رسانی به صورت 24 ساعته امکان‌پذیر است. از طرفی دیگر، با توجه به اینکه یافتن وسایل نقلیه تخصصی نسبتاً ساده‌تر است، خدمات حمل و نقل را می توان با دفعات بیشتری ارائه کرد.

حمل‌ونقل دریایی

حمل‌ونقل دریایی گزینه مناسبی برای جابجایی محموله‌های سنگین می‌باشد. این نوع از حمل‌ونقل مزایای اقتصادی زیادی دارد و از محبوبیت قابل‌قبولی هم برخوردار است. شرکت‌های فعال در حوزه خدمات حمل‌ونقل داخلی، خدمات متنوعی را با حفظ استانداردهای بین‌المللی به مشتریان خود ارائه می‌دهند. برخی از خدمات ارائه‌شده در حوزه حمل‌ونقل دریایی توسط این شرکت‌ها عبارتند از:

  • کانتینر FCL
  • کانتینر LCL
  • جابجایی محموله‌های برنامه ریزی‌شده هفتگی
  • کانتینرهای تخصصی(Opentop، Flatrack، Reefer، Flexi و …)
  • خدمات گزارش‌دهی
  • خدمات حمل و نقل سریع، اقتصادی و قابل اعتماد
  • تحویل به موقع اسناد

حمل‌ونقل هوایی

مهم‌ترین مزیت حمل‌ونقل هوایی، توانایی آن برای تحویل سریع محموله می‌باشد. در حمل‌ونقل هوایی، هزینه‌های انبارش هم کاهش پیدا می‌کند. شرکت‌های فعال در حوزه خدمات حمل‌ونقل داخلی، با بهره‌گیری از نیروهای متخصص و کاربلد و طبق استانداردهای بین‌المللی، محموله‌های مشتریان خود را در کمترین زمان تحویل می‌دهند. برخی از خدمات این شرکت‌ها در حوزه حمل‌ونقل هوایی عبارتند از:

  • حمل‌ونقل مربوط به واردات و صادرات کالا
  • حمل‌ونقل ترانزیت
  • حمل‌ونقل کالاهای فاسدشدنی
  • حمل‌ونقل حیوانات زنده
  • حمل‌ونقل خصوصی
  • حمل‌ونقل سریع، استاندارد و مقرون‌به‌صرفه
  • تحویل به موقع اسناد
  • تحویل درب به درب

حمل‌ونقل ریلی

در حمل‌ونقل ریلی امکان جابجایی سریع محموله‌های سنگین امکانپذیر می‌باشد. این نوع از حمل‌ونقل معمولا به دلیل هزینه کمی که دارد، ترجیح داده می‌شود. حمل‌ونقل ریلی در کشور ایران به دلیل کارایی بالا و هزینه مناسب، یکی از بهترین روش‌های حمل‌ونقل می‌باشد.

حمل‌ونقل داخلی یکی از حوزه‌های تخصصی است که برای جابجایی انواع محموله در داخل مرزهای یک کشور مورد استفاده قرار می‌گیرد. شرکت‌های فعال در حوزه حمل‌ونقل داخلی خدمات متنوعی را به مشتریان ارائه می‌کنند. عملیات ذخیره‌سازی و آماده‌سازی محموله یکی از مواردی است که باید به آن توجه ویژه‌ای داشته باشیم.

اهمیت ذخیره‌سازی در حمل‌ونقل داخلی


 اهمیت ذخیره‌سازی در حمل‌ونقل داخلی

یکی از ضروریات حمل‌ونقل داخلی، ذخیره‌سازی مناسب می‌باشد. ذخیره‌سازی، در واقع حفظ و آماده‌سازی محموله پس از دریافت تا زمان تحویل می‌باشد. به منظور ارائه خدمات مناسب به مشتریان، باید هماهنگی‌های لازم با کارکنان واحد انبار انجام شود. بسته به مدت زمان نگهداری محموله، انواع مختلفی از انبارها وجود دارد. امروزه با وجود انواع روش‌های انبارش همچون کراس داکینگ، مشتری می‌تواند با خیال راحت برای جابجایی کالای مورد نظر اقدام کند. شرکت‌های فعال در حوزه خدمات حمل‌ونقل داخلی، صفر تا صد فرایند را از لحظه ثبت سفارش تا تحویل به مشتری برعهده می‌گیرند.

به طور کلی، عملیات ذخیره‌سازی شامل دریافت محموله، بررسی، شمارش، جمع‌آوری محموله، ذخیره‌سازی، کنترل نهایی و آماده‌سازی برای حمل‌ونقل می‌باشد.

اهمیت بسته‌بندی در حمل‌ونقل داخلی


هدف اصلی در بسته‌بندی کالاها، حفاظت از محموله در حین حمل‌ونقل می‌باشد. محصولاتی که در حین حمل‌ونقل آسیب ببینند، ممکن است مشکلات بزرگی ایجاد کنند و ارزششان را از دست بدهند. از طرفی دیگر، بسته‌بندی مناسب هزینه‌ها را کاهش می‌دهد. طراحی بسته‌بندی می‌تواند تاثیر قابل توجهی بر هزینه حمل‌ونقل داشته باشد. اندازه و وزن مواد بسته‌بندی شده برای شرکت‌هایی که نیاز به حمل و نقل زیادی از محصولات دارند، بسیار هزینه‌بر باشد.

شرکت‌های حمل‌ونقل داخلی بسته به نوع محموله و ویژگی‌های کالا، مناسب‌ترین طراحی را برای بسته‌بندی کالا در نظر گرفته و به شما این اطمینان را می‌دهند که محموله شما به روشی ایمن و با کمترین هزینه در نقطه مقصد به دست شما برسد.

حمل‌ونقل داخلی کالاهای خطرناک


در بین انواع حمل‌ونقل، حمل‌ونقل داخلی کالاهای خطرناک بیشترین توجه را می‌طلبد؛ چرا که در این نوع از حمل‌ونقل محموله باید به ایمن‌ترین شکل ممکن جابجا شود. به منظور حفظ محیط زیست و سلامت عمومی، حمل‌ونقل کالاهای خطرناک مانند مواد منفجره، مواد خورنده و محموله‌های قابل اشتعال باید از استانداردهای خاصی پیروی کند. این استانداردها توسط اداره کل کالاهای خطرناک و مقررات حمل‌ونقل، تحت مدیریت سیستم‌های حمل‌ونقل و لجستیک اجرا می‌شود.

شرکت‌های حمل‌ونقل داخلی، کلیه ملاحظات لازم را برای جابجایی کالاهای خطرناک در نظر گرفته و طبق پروتکل‌های تعریف‌شده اقدامات لازم را به انجام می‌رسانند. بدین‌ترتیب مشتری کالای خود را سالم در نقطه مقصد تحویل گرفته و خیالش از هر بابت راحت است.

پرسش‌های متداول


منظور از حمل‌ونقل داخلی چیست؟

حمل‌ونقل داخلی شامل انجام هماهنگی‌ها و اقدامات لازم برای جابجایی کالا و محموله‌ها در داخل مرزهای یک کشور می‌باشد. مسئولیت محموله از لحظه ثبت سفارش تا لحظه تحویل کالا برعهده شرکت می‌باشد و شرکت موظف است محموله یا کالا را سالم در نقطه مقصد به مشتری تحویل بدهد.

حمل‌ونقل داخلی چه تفاوتی با حمل‌ونقل بین‌المللی دارد؟

در حمل‌ونقل داخلی، جابجایی داخل مرزهای کشور انجام می‌شود. این در حالیست که در حمل‌ونقل بین‌المللی جابجایی خارج از مرزهای کشور انجام شده و ممکن است فرستنده یا گیرنده خارج از کشور باشند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *